A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

До уваги спрощенців, які збираються у відпустку!

Дата: 09.08.2019 16:05
Кількість переглядів: 416

 

Головне управління ДФС у Чернігівській області нагадує, що фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

До речі, на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові  перебуває понад 14 тисяч суб’єктів господарювання - фізичних осіб-підприємців (далі – ФОП).

Щоб скористатись правом на відпустку, вищезазначеним платникам необхідно подати до територіального органу ДФС заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності.

Слід зазначити, що ФОП, які є платниками єдиного податку другої і третьої груп і використовують працю найманих працівників, на період відпустки не звільняються від сплати єдиного податку.

В той-же час зауважимо, звільнення ФОП - платників єдиного податку першої і другої груп (якщо вони не є пенсіонерами або особами з інвалідністю), які не використовують працю найманих осіб, від сплати єдиного внеску законодавством не передбачено.

Отже, єдиний внесок за себе такі ФОП - платники єдиного податку сплачують за всі місяці, у яких вони застосовували спрощену систему оподаткування, у тому числі і за місяць відпочинку або перебування на лікарняному.

Крім того нагадуємо  платникам про терміни сплати податку у серпні 2019 року, а саме: 19 серпня - термін сплати єдиного податку платниками 3 групи за IІ квартал 2019 року та 20 серпня -  термін сплати авансового внеску з єдиного податку на серпень 2019 року платниками єдиного податку першої та другої груп.

        Інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь