Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

До уваги спрощенців, які збираються у відпустку!

Дата: 09.08.2019 16:05
Кількість переглядів: 453

 

Головне управління ДФС у Чернігівській області нагадує, що фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

До речі, на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові  перебуває понад 14 тисяч суб’єктів господарювання - фізичних осіб-підприємців (далі – ФОП).

Щоб скористатись правом на відпустку, вищезазначеним платникам необхідно подати до територіального органу ДФС заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності.

Слід зазначити, що ФОП, які є платниками єдиного податку другої і третьої груп і використовують працю найманих працівників, на період відпустки не звільняються від сплати єдиного податку.

В той-же час зауважимо, звільнення ФОП - платників єдиного податку першої і другої груп (якщо вони не є пенсіонерами або особами з інвалідністю), які не використовують працю найманих осіб, від сплати єдиного внеску законодавством не передбачено.

Отже, єдиний внесок за себе такі ФОП - платники єдиного податку сплачують за всі місяці, у яких вони застосовували спрощену систему оподаткування, у тому числі і за місяць відпочинку або перебування на лікарняному.

Крім того нагадуємо  платникам про терміни сплати податку у серпні 2019 року, а саме: 19 серпня - термін сплати єдиного податку платниками 3 групи за IІ квартал 2019 року та 20 серпня -  термін сплати авансового внеску з єдиного податку на серпень 2019 року платниками єдиного податку першої та другої груп.

        Інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь