A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Отримуючи зарплату «в конверті», можете залишитись без пенсії в майбутньому!

Дата: 15.10.2019 10:39
Кількість переглядів: 469

Заробітна плата є одним з основних джерел доходів громадян. Більшість роботодавців області працюють у законодавчому полі. Але є й такі, що надають перевагу виплаті «тіньових» зарплат, мінімізуючи сплату єдиного соціального внеску та як наслідок, позбавляючи своїх працівників у майбутньому отримати належне пенсійне забезпечення.

Громадяни повинні усвідомлювати, що влаштовуючись на роботу не офіційно, тобто без укладання трудового договору,  роботодавець виплачуватиме заробітну плату «в конверті» і не здійснюватиме відрахування до бюджету. При цьому працівник, погодившись працювати на таких умовах, позбавляється  страхового стажу та  легального розміру заробітної плати від якого залежить майбутнє пенсійне забезпечення. У разі хвороби такий працівник не  отримає лікарняних, буде позбавлений виплат соціального страхування при виникненні нещасного випадку на виробництві чи отримуванні професійного захворювання.

Також слід пам’ятати, що у разі коли сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені внески, менша за мінімальний рівень, страховий стаж буде нарахований за неповний місяць пропорційно заробітній платі.  А згода на отримання «мінімалки» передбачає лише мінімальні виплати.

Роботодавців застерігаємо, що згідно зі статтею 265 Кодексу законів про працю України юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків.

 

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Чернігівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь