Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Легалізація трудових відносин – основа захисту трудових прав найманих працівників

Дата: 29.01.2020 17:10
Кількість переглядів: 412

На виконання доручення Прем’єр - міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 органами Державної податкової служби, Держпраці, Пенсійного фонду України, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, іншими органам виконавчої влади та органами місцевого самоврядування до кінця січня поточного року шляхом зустрічей з платниками, відвідування місць здійснення їх діяльності проводяться спільні масово-роз’яснювальні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості населення.

 

Офіційне оформлення трудових відносин – це запорука у соціальному захисті найманої праці, забезпечення оплати лікарняних та відпустки, накопичувальна система загального стажу робітника, гарантоване отримання пенсії і т.п.

 

Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, що супроводжується повідомленням про такий прийом органа Державної податкової служби.

 

Починаючи з лютого 2020 року за встановлені факти неоформленої найманої праці до порушників законодавства будуть вжиті контрольно-перевірочні заходи із застосуванням штрафних та фінансових санкцій.

 

                             Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь