A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

На Чернігівщині до порушників у сфері торгівлі підакцизними товарами застосовано штрафних санкцій на 2,9 млн гривень

Дата: 17.07.2020 08:42
Кількість переглядів: 292

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернігівській області протягом півріччя проведено 103 перевірки суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

За результатами перевірок виявлено 95 порушень та застосовано штрафних фінансових санкцій на суму 2,9 млн гривень.

          Найбільш розповсюджене порушення – зберігання алкогольних напоїв маркованих підробленими марками акцизного податку (24 порушення, штрафна санкція за які - від 17 тис грн). Більшість таких порушень виявлено у Чернігові, Носівському та Ічнянському районах Чернігівської області.      

Крім того виявлені й інші порушення: роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії, роздрібна торгівля пальним та зберігання пального без наявності ліцензії, необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі рівнеміра-лічильника на введеному в експлуатацію резервуарі, зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях зберігання не внесених до Єдиного реєстру місць зберігання, зберігання тютюнових виробів маркованих марками акцизного податку з ознаками підробки, порушення вимог рішення міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби, роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні та продаж алкогольних напоїв на розлив суб’єктами господарювання, що не мають статусу закладу громадського харчування.

         З початку року анульовано 8 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за продаж алкоголю/тютюну особам, які не досягли 18 років.

         Нагадуємо, що задля власної безпеки купувати алкогольні напої дозволено виключно у спеціалізованих об’єктах торгівлі, які мають відповідний дозвіл. При цьому обов’язково звертати увагу на наявність відповідної акцизної марки на пляшці та враховувати, що на сьогодні мінімальна роздрібна ціна однієї пляшки горілки місткістю 0,5л, міцністю 40% становить 89,40 грн.

                        

Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь