A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Декретні виплати від Фонду зросли на 14,5% за підсумками трьох кварталів

Дата: 28.10.2020 08:51
Кількість переглядів: 389

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України зріс на 14,5% за підсумками трьох кварталів порівняно з тим же періодом минулого року. Він склав 280 грн за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах, яка у загальних випадках триває 126 календарних днів.

За оперативними даними упродовж трьох кварталів Фонд виплатив допомог по вагітності та пологах на загальну суму 3,9 млрд гривень. Зазначимо, у січні–вересні ФССУ фінансував заяви-розрахунки на виплату зазначених допомог, які були подані роботодавцями з грудня 2019 року по вересень 2020 року.

Виплата допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах здійснюється Фондом у оперативному режимі упродовж одного робочого дня. Так, станом на сьогодні, 22 жовтня, ФССУ профінансував надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 21.10.2020 включно. Зокрема, на виплату допомог по вагітності та пологах Фонд сьогодні направив 22,88 млн гривень.

Для отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, отриманий листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами. У разі роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи. Фонд перераховує допомогу на підставі отриманої від роботодавця заяви-розрахунку.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь