A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

ПРОТОКОЛ № 34 ЗАСІДАННЯ СЕЛИЩНОЇ КОМІСІЇ з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 25.03.2021 09:12
Кількість переглядів: 994

« 22 » березня   2021 року                                                                            смт. Парафіївка

                                                                             

Головував: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Міленко Н.М.

                           

Присутні : Петруша Г.Л., Міленко Н.М., Семеліт О.О., Гордієнко С.М., Бурч В.М., Кравець В.В., Супрун О.Г., Пальчиковський М.С., Кравець О.В, Мірошніченко В.І., Загорулько С.І., Кужман О.І.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

  1. Про  виконання заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19   на території Парафіївської селищної ради .

 

  1. Щодо створення, належного функціонування добровільних пожежних команд підприємств громади до дій за призначенням та забезпечення їх відповідною пожежною технікою та обладнанням.

 

  1. Щодо належного утримання, експлуатації, збереження та приведення у готовність до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться у відповідній сфері управління на території Парафіївської селищної ради та внести корективи в облікові дані щодо наявності фонду захисних споруд цивільного захисту в громаді.

 

  1. Щодо необхідності визначення переліку інженерної та спеціальної техніки на підприємствах в організаціях та установах Парафіївської територіальної громади, яку за рішенням керівника ліквідації НС можна залучати для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з врахуванням мобілізованої техніки.

 

 

  1. Про виконання заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19 на території Парафіївської селищної ради .

 

СЛУХАЛИ: голову комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міленко Н.М. «Про виконання заходів щодо запобігання  розповсюдженню  на території Парафіївської селищної ради  коронавірусу COVID-19 ».

 

ВИСТУПИЛИ: Бурч Валентин Миколайович, заступник голови комісії, з інформацією про виконання протиепідемічних заходів щодо запобігання  розповсюдженню  на території Парафіївської селищної ради  коронавірусу COVID-19.

     Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом «SARS-CoV-2» із змінами в зв’язку із погіршенням показників індикаторів епідемічної небезпеки, з метою запобігання поширенню коронавірусу на території Парафіївської селищної ради:

 

ВИРІШИЛИ:  

1. Посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, визначених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

 

2.  Взяти під контроль організацію кампанії з вакцинації від COVID-19 у 2021 – 2022 роках, вжити заходів щодо забезпечення збільшення темпів вакцинації населення проти COVID-19.

 

3. Посилити протиепідемічні заходи, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації.

 

4. Посилити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та поширення соціальної реклами стосовно епідемічної небезпеки та профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену короно вірусом SARS-CoV-2 і можливих наслідків захворювання на неї.

 

 

  1. Щодо створення, належного функціонування добровільних пожежних команд підприємств громади до дій за призначенням та забезпечення їх відповідною пожежною технікою та обладнанням.

 

СЛУХАЛИ: голову комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міленко Н.М. «Щодо створення, належного функціонування добровільних пожежних команд підприємств громади до дій за призначенням та забезпечення їх відповідною пожежною технікою та обладнанням»

 

ВИСТУПИЛИ: Гордієнко Сергій  Миколайович з інформацією  щодо створення, належного функціонування добровільних пожежних команд громади до дій за призначенням та забезпечення їх відповідною пожежною технікою та обладнанням.

На сьогодні функціонують  пожежні команди, створені в ПрАТ «Нива Плюс» с. Іваниця, ТОВ «Агро-КІМ» відділення №2 с-ще Тростянець та ПСП «Фортуна» с.Южне, які планується, в разі необхідності залучати на ліквідацію пожеж.

 

ВИРІШИЛИ:

         1.Продовжувати співпрацю з сільгосппідприємствами розташованими на території Парафіївської територіальної громади, на балансі яких створені добровільні протипожежні формування та в наявності пристосована для цілей пожежогасіння техніка, щодо своєчасного реагування на загорання та пожежі.

        

      2. Передбачити в селищному бюджеті кошти для створення матеріальних резервів для забезпечення в разі необхідності, протипожежних формувань, що залучаються на ліквідацію надзвичайних ситуацій (пожеж), матеріалами та засобами необхідними для ліквідації і відновлення життєзабезпечення об’єктів населених пунктів громади.

 

  1. Щодо належного утримання, експлуатації, збереження та приведення у готовність до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться у відповідній сфері управління на території Парафіївської селищної ради та внести корективи в облікові дані щодо наявності фонду захисних споруд цивільного захисту в громаді.

 

СЛУХАЛИ: голову комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міленко Н.М. «Щодо належного утримання, експлуатації, збереження та приведення у готовність до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться у відповідній сфері управління на території Парафіївської селищної ради та внести корективи в облікові дані щодо наявності фонду захисних споруд цивільного захисту в громаді».

 

ВИСТУПИЛИ: Гордієнко Сергій  Миколайович з інформацією щодо належного утримання, експлуатації, збереження та приведення у готовність до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться у відповідній сфері управління на території Парафіївської селищної ради.

         На території Парафіївської громади розташовано 7 захисних споруд цивільного захисту з яких: 3 не готові, 2 обмежено готові та 2 готові до використання за призначенням, зокрема:

смт. Парафіївка, вул. І.Сірка,22

ПрАТ “Кремінь”

Не готове

смт. Парафіївка, вул. Миру,36

3 ДПРЗ У ДСНС України у    Чернігівській області

Готове

с. Южне, вул. Шевченка, 48 А

Южненський СБК

Готове

с. Лугове, вул. І. Франка

ПрАТ “Кремінь” смт. Парафіївка

Не готове

с. Бережівка, вул. Миру, 27

Бережівська ЗОШ

Обмежено готове

с. Тростянець, вул. Паркова,2

Тростянецька ЗОШ

Обмежено готове

с. Тростянець, вул. Шкільна, 17

НАН України Державний дендрологічний парк «Тростянець»

Не готове

 

Крім того ознайомив присутніх з «Методичними рекомендаціями щодо проектування та пристосування інженерних та інших споруд під протирадіаційні укриття» та «Методикою щодо віднесення існуючих будівель та споруд подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційних укриттів».

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Провести обстеження та детально проаналізувати стан утримання наявних захисних споруд цивільного захисту.
  2. Комісійно провести обстеження будівель та споруд з метою взяття на облік, як найпростіші укриття та споруди подвійного призначення.
  3. На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій проінформувати  про результати проведеної роботи та запропонувати шляхи вирішення питання з метою належного утримання захисних споруд цивільного захисту на території громади.

 

  1. Щодо необхідності визначення переліку інженерної та спеціальної техніки на підприємствах в організаціях та установах Парафіївської територіальної громади, яку за рішенням керівника ліквідації НС можна залучати для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з врахуванням мобілізованої техніки.

 

СЛУХАЛИ: голову комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міленко Н.М. «Щодо необхідності визначення переліку інженерної та спеціальної техніки на підприємствах в організаціях та установах Парафіївської територіальної громади, яку за рішенням керівника ліквідації НС можна залучати для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з врахуванням мобілізованої техніки»

 

ВИСТУПИЛИ: Гордієнко Сергій Миколайович з інформацією щодо необхідності визначення переліку інженерної та спеціальної техніки на підприємствах в організаціях та установах Парафіївської територіальної громади, яку за рішенням керівника ліквідації НС можна залучати для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з врахуванням мобілізованої техніки.

         В разі виникнення НС для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт необхідно залучати відповідну інженерну та спеціальну техніку підприємств розташованих на території Парафіївської селищної ради.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Створити та затвердити перелік інженерної та спеціальної техніки підприємств та організацій розташованих на території Парафіївської селищної ради, яку за рішенням керівника ліквідації НС можна залучати для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації (перелік додається).
  2. Довести до відома підприємств та організацій громади відповідну інформацію щодо наявної інженерної та спеціальної техніки яка може бути залучена для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

 

 

Голова   комісії

з питань ТЕБ та НС                               підпис                                        Наталія МІЛЕНКО

 

 

 

Згідно з оригіналом

Секретар селищної ради                                                                            Олена СЕМЕЛІТ 

                                              Фото без опису    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь