Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

ПРОТОКОЛ № 35 ЗАСІДАННЯ СЕЛИЩНОЇ КОМІСІЇ з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 26.03.2021 12:25
Кількість переглядів: 490

« 26 » березня   2021 року                                                                   смт. Парафіївка

                                                                                

Головував: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Міленко Н.М.

                           

Присутні : Петруша Г.Л., Міленко Н.М., Семеліт О.О., Гордієнко С.М., Бурч В.М., Федоренко Н.В., Кравець В.В., Супрун О.Г., Пальчиковський М.С., Кравець О.В, Мірошніченко В.І., Загорулько С.І., Кужман О.І.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

  1. Про  виконання заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19   на території Парафіївської селищної ради .

 

  1. Про заходи щодо зменшення  кількості пожеж сухої трави, сміття та пожеж в екологічних системах протягом пожеженебезпечного періоду.

 

 

 

  1. Про виконання заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19 на території Парафіївської селищної ради .

 

СЛУХАЛИ: голову комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міленко Н.М. «Про виконання заходів щодо запобігання  розповсюдженню  на території Парафіївської селищної ради  коронавірусу COVID-19 ».

 

ВИСТУПИЛИ: Бурч Валентин Миколайович, заступник голови комісії, з інформацією про виконання протиепідемічних заходів щодо запобігання  розповсюдженню  на території Парафіївської селищної ради  коронавірусу COVID-19.

     Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом «SARS-CoV-2» із змінами в зв’язку із погіршенням показників індикаторів епідемічної небезпеки, з метою запобігання поширенню коронавірусу на території Парафіївської селищної ради:

 

ВИРІШИЛИ:  

1. З метою виконання заходів щодо запобігання  розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 на території  Парафіївської селищної ради  в період з 00 годин 00 хвилин 27 березня 2021 року до 00 годин 00 хвилин 05 квітня 2021 року  забороняється:

1.1 приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

    1.  приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;        
    2. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі продуктами харчування на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування,засобами гігієни та побутової хімії, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;

- провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування),  діяльності з технічного  обслуговування та ремонту транспортних засобів ;

- торгівлі пальним;

- діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ, діяльності операторів поштового зв’язку, перукарень за попереднім записом;

1.4 діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема, здійснення кіно та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів не є масовим заходом;

1.5  приймання відвідувачів спортивних залів;

    1.  діяльності непродовольчих ринків;

1.7 відвідування закладів освіти учнями 5-11 класів, незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, закладів освіти учнями 1-4 класів та спеціальних закладів освіти.

 

         2. Посилити контроль за забороною:

2.1 Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

2.2 Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;

2.3 Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

2.4 Приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку розміщення, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі;

2.5 Здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

2.6 Відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім’ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають (перебувають) громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям (особам), які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).

    1. Розробити (скорегувати) маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення створення можливості переміщення працівників на роботу (з роботи).

 

3.  Взяти під контроль організацію кампанії з вакцинації від COVID-19 у 2021 – 2022 роках, вжити заходів щодо забезпечення збільшення темпів вакцинації населення проти COVID-19.

4. Посилити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та поширення соціальної реклами стосовно епідемічної небезпеки та профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену короно вірусом SARS-CoV-2 і можливих наслідків захворювання на неї.

 

2. Про заходи щодо зменшення  кількості пожеж сухої трави, сміття та пожеж в екологічних системах протягом пожеженебезпечного періоду.

 

СЛУХАЛИ: голову комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міленко Н.М. «Про заходи щодо зменшення  кількості пожеж сухої трави, сміття та пожеж в екологічних системах протягом пожеженебезпечного періоду».

 

ВИСТУПИЛИ: Гордієнко Сергій  Миколайович з інформацією  про заходи щодо зменшення  кількості пожеж сухої трави, сміття та пожеж в екологічних системах протягом пожеженебезпечного періоду.

 

ВИРІШИЛИ:

         1.Забезпечити неухильне виконання заходів щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь Парафіївської територіальної громади у весняно – літній період 2021 року.

 

2. Вжити заходів щодо  ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів, насамперед у лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях та на торфовищах і прилеглих до них територіях.

 

3. Щомісячно до 01 числа (з квітня по листопад 2021 року) інформувати селищну раду про заходи вжиті для виконання завдань.

 

 

       Голова   комісії

       з питань ТЕБ та НС                       підпис                               Наталія МІЛЕНКО

 

 

 

       Згідно з оригіналом

       Секретар селищної ради                                                          Олена СЕМЕЛІТ 

                                         Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь