A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Щодо сплати податку на нерухомість у 2021 році

Дата: 19.04.2021 08:20
Кількість переглядів: 178

  Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу громадян, що цьогоріч платники повинні сплатили податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за 2020 рік.

  Нагадаємо, що розмір ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, самостійно визначає місцева влада, однак він не повинен перевищувати 1,5 відс. мінімальної зарплати станом на 1 січня того року, за який нараховується податок. На підставі уже затверджених ставок органом місцевого самоврядування податкові органи формують податкові рішення та розрахунки сум податкових зобов’язань, які необхідно сплатити громадянам.

  Податкові рішення, сформовані податковою службою, із вказаними реквізитами та розрахунками платникам будуть надіслані до 1 липня поточного року. Якщо ж платник не згоден із сумою, зазначеною в повідомленні, або ж взагалі не отримав його, проте має у власності об’єкти, що підлягають оподаткуванню, то в такому випадку для звірки та узгодження суми нарахованих податків йому необхідно звернутися до Центру обслуговування платників (ЦОП) податкових органів та надати необхідний пакет документів (паспортні дані, ІПН, та документи, що засвідчують право власності на нерухомість або ж навпаки - відчуження).

  Сплата податку на нерухоме майно прямо впливає на рівень наповнення місцевих бюджетів, а відтак і розвиток територіальних громад. Саме тому, звертаємось до громадян з проханням подбати про своєчасну сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

  Крім того, повідомляємо що платники податків мають змогу дізнатися про реквізити рахунків для сплати податків в розрізі адміністративно-територіальних одиниць України:

- на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці

-- Головна/Бюджетні рахунки (https://www.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/);

- на субсайті Територіальних органів ДПС у Чернігівській області

-- Головна/Бюджетні рахунки (https://ch.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/)

- у приватній частині Електронного кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату, МФО банку.

      Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

     Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою:

http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь