A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

НОВИНИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

Дата: 22.06.2021 18:05
Кількість переглядів: 289

Проведено перерахунок пенсій  працюючим пенсіонерам з 1 квітня 2021 року

На Чернігівщині 6,9 тис. працюючим пенсіонерам збільшено розмір пенсії у зв’язку з урахуванням страхового стажу або страхового стажу та заробітної плати. Середній розмір підвищення становив 162 гривні.

 Перерахунок проведено особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу або менш як 24 місяці страхового стажу, за умови, що після призначення (попереднього перерахунку)  пенсії пройшло не менш ніж два роки.

     Після отримання даних з Державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року органами Пенсійного фонду України з 1 квітня проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

               Перерахунок здійснено без  звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.     В червні, крім перерахованої пенсії, буде виплачено  доплату за квітень та травень 2021 року.

Довідка

У результаті проведених перерахунків середній розмір пенсії в області станом на 1 червня 2021 року становить 3356,79 грн, що на 345,90 грн або на 11,5 % більше, ніж на відповідну дату минулого року, та на 89,8 % перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (1769,00 гривень). Порівнюючи з показником на 1 січня 2021 року, середній розмір пенсії збільшився на 181,33 грн або на 5,7 %.

 

На Чернігівщині завершено  виплату  «карантинних» 8 тисяч гривень

Станом на 11 червня 2021 року на Чернігівщині  Пенсійним фондом України було профінансовано  98 млн 504 тис. грн на виплату державної допомоги 12313 найманим працівникам та підприємцям, діяльність яких була призупинена через посилення карантинних обмежень у “червоних” зонах.

Зокрема, 47 млн 616  тис. грн були спрямовані на допомогу найманим працівникам, 50 млн 888 тис. грн – ФОПам.

 

З червня розпочався перехідний період з

запровадження е-лікарняних

У червні ц.р. розпочався перехідний період запровадження електронних листків непрацездатності, який триватиме до кінця серпня 2021 року. Протягом цього часу громадяни мають можливість отримати як електронний, так і паперовий листок непрацездатності.

Згідно з чинними законодавством Електронний реєстр листків непрацездатності формує та веде Пенсійний фонд України. Електронний лікарняний формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність.

В особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) роботодавець має доступ до інформації щодо електронних листків непрацездатності по співробітниках, які працюють за основним місцем роботи, зокрема, номер лікарняного, дата його відкриття, закриття. Роботодавець автоматично отримує необхідну інформацію для нарахування коштів, зокрема, щодо тривалості страхового стажу працівників, формує заяву-розрахунок та здійснює виплату.

Запровадження е-лікарняних:

спрощує оформлення тимчасової непрацездатності;

скорочує час від оформлення до нарахування допомоги;

унеможливлює зловживання під час обігу листків непрацездатності;

мінімізує застосування штрафних санкцій через імовірні помилки в оформленні листків непрацездатності.

 

Трудові книжки скасують

В Україні запроваджується облік трудової діяльності в електронній формі, що дозволяє не оформляти/не вести паперові трудові книжки.

10 червня 2021 року набирає чинності Закон України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”. Головна мета Закону – спростити доступ до інформації про стаж працівників, а також ввести систему автоматичного призначення пенсій чи інших соціальних виплат без особистих звернень громадян.

Пенсійний фонд України протягом п’яти років має включити до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні дані про трудову діяльність працівників на підставі відомостей, наданих страхувальниками.

За наявності повної інформації в реєстрі застрахованих осіб про всі періоди трудової діяльності особи пенсію за віком буде призначено автоматично  (без звернення особи) з дня, що слідує за днем досягнення пенсійного віку.

За бажанням особа може  одержувати пенсію з більш пізнього віку.

За інформацією

 Головного управління Пенсійного фонду України

 в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь