A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Податкова служба області звертає увагу роботодавців на обов’язок виплачувати заробітну плату не нижче встановленого рівня

Дата: 09.07.2021 12:07
Кількість переглядів: 175

 

 У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили як саме контролюються питання виплати заробітної плати у регіоні.  

  Як зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслан Погрібний: «З січня 2021 року мінімальна заробітна плата становить: у місячному розмірі - 6000 гривень; у погодинному розмірі – 36,11 гривні.  Проте, згідно останніх звітних даних (за березень 2021 року) 3959 суб’єктів господарювання Чернігівщини нараховували штатним працівникам середню заробітну плату нижче законодавчо встановленого, а 2560 - на рівні законодавчо встановленого».

Разом з тим, середня місячна заробітна плата по Чернігівській області у травні 2021 року склала 11182 гривні.

  Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу всіх роботодавців, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

  Також, необхідно зазначити, що відповідно до ст. 24 Кодексу законів про працю України роботодавцям заборонено допускати працівника до роботи без укладення трудового договору та повідомлення про це органів Державної фіскальної служби.

   Нагадуємо, що згідно зі статтею 265 Кодексу законів про працю України юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків.

У разі наявності та/або отримання контролюючим органом в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету, контролюючий орган має право на проведення перевірки суб’єкта господарювання щодо дотримання роботодавцем законодавства в частині укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) (ст. 75 Податкового кодексу України).

 

Начало формы

Конец формы

Начало формы

Конец формы

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь