A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

За 2021 рік – 12,2 тис. працевлаштованих

Дата: 12.01.2022 17:02
Кількість переглядів: 378

Саме стільки громадян області знайшли роботу за направленням служби зайнятості, з них майже 16% - оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

На замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування організовується професійне навчання безробітних. Протягом минулого року опановували нову професію чи підвищували кваліфікацію 2,5 тис. безробітних громадян. Вчаться вони не лише у навчальних закладах області, а й у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які діють в 11 областях України та здійснюють навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями та багатьма напрямами курсів цільового призначення. «Це сучасні комплекси європейського рівня з потужною навчально-виробничою базою», - каже Лідія Падалка.

Дієвою формою матеріальної підтримки безробітних є громадські та інші роботи тимчасового характеру, до участі в яких залучено понад 1,9 тис. безробітних області.

Загалом торік на Чернігівщині послугами обласної служби зайнятості скористалися 35,7 тис. безробітних громадян, що перебували на обліку.

Станом на 1 січня 2022 року в області налічувалось 10,1 тис. безробітних. Водночас роботодавці потребували 740 працівників. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 14 осіб.

До речі, служба зайнятості пропонує тільки вакансії з офіційним працевлаштуванням, що вигідно як роботодавцю, так і найманому працівнику. Актуальні пропозиції роботи доступні онлайн на сайті Чернігівської обласної служби зайнятості

Чернігівський обласний центр зайнятості

 

Фото без опису

Шановні роботодавці!

 

Не зайвим буде нагадати, що до 01 лютого юридичні особи з чисельністю штатних працівників від 8-ми осіб мають подати Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню за 2021 рік.

01 лютого 2022 року – останній день подання Інформації.

Відповідно до ч. 2 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» встановлюється квота:

  • у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, зазначених у ч. 1 ст. 14 згаданого Закону — для роботодавців із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;
  •  у розмірі не менше однієї особи для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років — для роботодавців із чисельності штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Якщо роботодавець не виконує зазначену квоту, з нього буде стягнуто штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні, у межах відповідної квоти в двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент порушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь