Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Щодо граничних термінів подання громадянами податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2021 рік

Дата: 22.07.2022 10:49
Кількість переглядів: 167

Відповідно до змін, внесених до Податкового кодексу України у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні (п.69.1 п.69 підрозділу 10 розділу ХХ), терміни подання громадянами податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2021 рік та відповідальність за несвоєчасне їх подання визначені наступним чином:

платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо подання звітності звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого до 02 червня 2022 року, за умови подання податкової звітності до 20 липня 2022 року.

У разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо дотримання термінів подання звітності платники податків звільняються від передбаченої цим Кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Платники податків, у яких відновилася можливість подання звітності, граничний термін подання якої припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, за умови подання звітності протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платників податків.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь