A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Допомога по вагітності та пологах від ФССУ зросла до майже 50 000 гривень

Дата: 07.10.2022 09:44
Кількість переглядів: 118

Близько 80 тисяч українок звернулись до Фонду соціального страхування України за допомогами по вагітності та пологах з початку року. ФССУ продовжує фінансувати декретні допомоги попри умови воєнного стану, неможливість окремих роботодавців опрацювати е-лікарняні своїх працівниць і навіть в разі виїзду застрахованої особи за кордон.

Також продовжує зростати сума виплат від Фонду – середній розмір декретної допомоги від ФССУ склав вже 49,5 тисячі гривень за підсумками серпня, це на 4,6 тисячі більше, ніж за той же місяць минулого року.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах фінансується Фондом та виплачується застрахованій особі у повному обсязі одним платежем на підставі листка непрацездатності, який створюється з 30 тижня вагітності.

Її розмір обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Зазвичай вона триває 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Однак у разі передчасних, багатоплідних пологів або виникнення ускладнень додатково до основного видається листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за кошти ФССУ.

Допомога по вагітності та пологах від Фонду компенсує 100% втраченої заробітної плати (доходу) незалежно від тривалості страхового стажу жінки.

Водночас, особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Дата фінансування допомоги прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку за лікарняним працівниці. Слідкувати за станом фінансування декретних виплат застраховані особи можуть на телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь