A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Кількість аварійних ситуацій на газових мережах Чернігівщини зменшилася на 30%

Дата: 10.02.2023 21:12
Кількість переглядів: 88

Аби потрапити в оселю чи на підприємство, газ проходить довгий шлях розподільними мережами Чернігівщини. Це 14 тисяч кілометрів підземних та надземних газопроводів, та понад 2 тисячі газорегулювальних пунктів, які розподіляють газ, очищують від механічних домішок та утримують його тиск на тому рівні, який потрібен для роботи газового обладнання. Для запобігання впливу зовнішніх негативних чинників, на мережах також функціонують захисні установки – зокрема, станції катодного захисту. Аби все це обладнання справно та злагоджено працювало, і безперебійно доставляло газ, газовики виконують величезний комплекс робіт.

У 2022 році кількість аварійних ситуацій на газових мережах регіону зменшилася на 30%, навіть попри військові дії – завдяки проведеним газовиками діагностиці, ремонтам та модернізації розподільних мереж, а також технічному обслуговуванню споживачами внутрішньобудинкових систем.

Бригади комплексно-приладового обстеження "Чернігівгазу" у 2022 році обійшли для перевірки 3,5 тисячі кілометрів газопроводів. 367 кілометрів підземних газогонів обстежили з допомогою спеціальних детекторів позапланово після бойових дій, щоб виявити можливі приховані розгерметизації через вплив вибухових хвиль, просідання ґрунту від руху важкої техніки тощо. Внаслідок позапланового обстеження виявили 7 пробоїв труб внаслідок вибухів та 15 метрів пошкодженої ізоляції, а також 546 витоків газу на кранах, фланцях та згонах. Це дозволило вчасно усунути дефекти та запобігти аваріям. Фахівці компанії модернізували 141 об’єкт газових мереж, та відновили 32 пошкоджених обстрілами. Зокрема, замінили на сучасні 76 газорегулювальних пунктів, 16 з яких були повністю знищені. Замінили пошкоджені лічильники газу та комбіновані будинкові регулятори тиску, і встановили споживачам нові - всього 14,7 тисяч сучасних лічильників та 2343 КБРТ. Відновили газові системи вже в 347 будинках. Диспетчери працюють цілодобово та відстежують стан мереж за допомогою спеціальних програмних комплексів, які в режимі реального часу передають дані про їхні параметри. У випадку зміни цих параметрів, яка може свідчити про виникнення проблеми чи потенційної аварійної ситуації, служби «Чернігівгазу» одразу отримують інформацію, що дозволяє запобігати аварійним ситуаціям та оперативно їх усувати. Крім того, протягом декількох останніх років «Чернігівгаз» оцифрував понад 90% мереж – фахівці актуалізували маршрути пролягання газопроводів та внесли їх до спеціальної геоінформаційної системи. Завдяки цьому газовики мають оперативний доступ до даних про траси пролягання газопроводів, точне розташування об’єктів, і мають чіткий маршрут для локалізації проблемної ситуації.

А оперативно відновлювати та модернізувати мережі газовики можуть завдяки вчасним сплатам за розподіл газу.  Тому «Чернігівгаз» дякує кожному споживачу, який сплачує вчасно - це дозволяє здійснювати стабільний розподіл газу навіть у складних умовах.Реквізити та особові рахунки для сплати за розподіл газу залишаються без змін, а сума оплати щомісяця однакова - переглянути її, крім паперових платіжок, можна у всіх онлайн-сервісах 104.ua. Сплатити за розподіл можна через різні онлайн та офлайн сервіси:

особистий кабінет на сайті 104.ua https://104.ua/ua/;

мобільний додаток 104.ua для iPhonehttps://apple.co/3F8zqiWта Androidhttps://bit.ly/3ua7h4U;

чат-боти «7104ua» у Viber https://chats.viber.com/7104uaта Telegram https://t.me/ua7104_bot;

систему інтернет-платежів https://www.portmone.com.ua/, сервіс онлайн-платежів iPay.ua;

за допомогою Інтернет-послуг "Ощад 24", "Приват24" (оплата з карти будь-якого банку), інші онлайн-банкінги;

у відділеннях "Укрпошти";

через відділення банків;

через термінали самообслуговування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь