Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

З 15 лютого 2023 року на Чернігівщині встановлено заборону на вилов щуки

Дата: 15.02.2023 13:25
Кількість переглядів: 89

Фото без описуЧернігівський рибоохоронний патруль повідомляє, що з 15 лютого 2023 року, відповідно до новихПравил любительського та спортивного рибальства, у всіхрибогосподарськихводнихоб'єктахвстановлюється заборона на вилов щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

Щука – одна з небагатьохриб наших водойм, нерестоваактивністьякоїпочинається за температури води 3-5°C, що є нижчоюпорівняно з нерестовими температурами іншихвидів.

З метою захиступлідників у переднерестовий та нерестовийперіоди, терміннерестової заборони на вилов щуки маєпоширюватися не тільки на періодвідкладенняікри, але й на час переднерестовоїактивності.

За незаконнедобування щуки передбаченопокараннявідадміністративної до кримінальноївідповідальності, а такожвідшкодуваннянанесенихрибномугосподарствузбитків. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівськогорибоохоронного патруля(099)112-13-44(цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 листопада 2022 року на території Чернігівської області встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах. З більш детальною інформацією можна ознайомилися за посиланням. З 1 грудня 2022 року на території області розпочалась заборона на лов раків, подробиціза посиланням.

 

Джерело:сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь