Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Сьогодні немає потреби громадянам, які постраждали внаслідок війни, виїжджати за кордон

Дата: 27.02.2023 15:58
Кількість переглядів: 104

Про розміщення на сайті

 

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю просить оприлюднити на сайті інтерв’ю генерального директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія МУЗИЧЕНКА щодо протезування та реабілітації учасників бойових дій та постраждалих громадян в Україні за посиланням: https://www.ispf.gov.ua/news/intervyu-generalnogo-direktora-fondu230219

 «Сьогодні немає потреби громадянам, які постраждали внаслідок війни, виїжджати за кордон для протезування та реабілітації, оскільки механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації забезпечується в Україні за державні кошти», - зазначив генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій МУЗИЧЕНКО в інтерв’ю Телемарафону «Єдині новини» 19 лютого 2023 року.

Окремо зауважив, що у воєнний час виникла потреба щодо збільшення рівня забезпечення громадян соціальними послугами. Головним завданням держави та Фонду є забезпечення доступності соціальної підтримки для всіх категорій населення, зокрема осіб з інвалідністю.

На даний час збільшеннявипадків травматизму відмінно-вибуховихнаслідків є фактором зростанняпоказникачисельності людей з інвалідністю. За ріквоєннихдійбільше десяти тисяч людей потребуютьпротезування та забезпеченнядопоміжнимизасобамиреабілітації.

Для відновленняфункціональнихможливостейнеобхіднозабезпечитисвоєчаснудопомогулюдині шляхом впровадженнякомплексноїсистемилікування, реабілітації та забезпечення протезно-ортопедичнимивиробами. Така система передбачаєнаявністьмультидисциплінарних команд на базізакладівохорониздоров’я, до складу якихмаютьзалучатися не тількилікарі, але й соціальніпрацівники та протезисти.

Інформаціющодоотриманняпротезуванняучасникамибойовихдій, людям, якіпостраждаливнаслідоквійни, у тому числі особам з інвалідністю, розміщено на офіційних сайтах Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Водночас, працівникитериторіальнихвідділень Фонду проводятьактивну роботу щодоінформуванняпостраждалих в медичних закладах та у закладах реабілітації в регіонах».

 

Директор                                                                             Ірина ЛОСЬ

 

Вікторія Луцишина672-851


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь