A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

На Чернігівщині СБУ викрила ворожих інтернет-пропагандистів

Дата: 05.05.2023 10:12
Кількість переглядів: 84

Співробітники Служби безпеки України викрили проросійських інтернет-пропагандистів, які у соцмережах виправдовували збройну агресію рф, відкрито підтримували російських військових та агресивну політику путіна щодо України.

Для проведення інформаційно-підривної діяльності фігуранти використовували заборонену соцмережу «Однокласники».

За допомогою створених у соцмережі акаунтів ворожі поплічники поширювали матеріали, у яких героїзувались вчинки окупантів, виправдовувались воєнні злочини загарбників та прославлялось керівництво рф.

Зокрема 50-річна мешканка м. Прилуки розміщувала на власній сторінці дописи із глорифікацією збройної агресії рф проти України, возвеличувала країну-агресора та виправдовувала напад рф на Україну.

Ворожа поплічниця поширювала інформацію з російських пропагандистських пабліків, в якій відкрито підтримувались  дії загарбників щодо знищення українських військових сил.

Інший прибічник «руського міра», мешканець прикордонного з рб селища Чернігівського району поширював російські пропагандистські матеріали на підтримку путіна, а також керівництва т.зв. «лнр/днр» та принижував честь і гідність українців.

У своїх дописах він схвалював агресивні дії російських окупантів, звинувачував Україну у розв’язуванні війни проти рф та співчував втратам російських військ.

Пропагандисти отримували деструктивний контент з тематичних спільнот антиукраїнського спрямування, а також від своїх контактів на території рф, з якими підтримували зв'язки.

Експертизою, ініційованою СБУ, підтверджено наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії рф проти України.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Наразі матеріали кримінальних проваджень скеровано до суду.

Заходи з викриття проросійських агітаторів проводили співробітники Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь