Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

До уваги страхувальників!

Дата: 07.06.2023 14:46
Кількість переглядів: 77

ЗАЯВУ-РОЗРАХУНОК НА ФІНАНСУВАННЯ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ЗАСТРАХОВАНОЇ ОСОБИ МОЖНА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ ВЕБПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

Статтею 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №1105 визначено, що допомога на поховання застрахованої особи призначається члену сім’ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі заяви, документа, що посвідчує особу, та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть або довідки про смерть.

Пенсійним фондом України доопрацьовано програмне забезпечення в частині реалізації можливості подання даної заяви-розрахунку через електронний кабінет страхувальника. Для цього в електронному кабінеті на вебпорталі необхідно обрати тип заяви-розрахунку «Паперові документи» та тип додатку - «Додаток 3». Також можна долучити додаткові документи, зокрема ті, що є підставою для призначення допомоги.

Водночас існує можливість подати заяву-розрахунок у паперовій формі до Сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України за основним місцем обліку страхувальника.

Допомога на поховання призначається не пізніше дня, що настає за днем звернення, і виплачується не пізніше наступного робочого дня після отримання страхувальником страхових коштів. Звернутись за призначенням даної страхової виплати необхідно в термін не пізніше шести календарних місяців з дня смерті застрахованої особи. Розмір допомоги становить 4100,0 грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь