Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

ПРОТОКОЛ № 2 засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Парафіївської селищної ради

Дата: 09.06.2023 12:01
Кількість переглядів: 1128

 

ПРОТОКОЛ № 2

засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання

та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми

 Парафіївської селищної ради

08.06.2023                                                                                             смт Парафіївка

ПРИСУТНІ:

Федоренко Н.В., Андрусенко В.В., Лещенко Л.В., Голда І.С., Кривець Ю.М.

ВІДСУТНІ: Бондар А.В.

ЗАПРОШЕНІ: Овечко С.М. – директор КЗ «Центр надання соціальних послуг» Парафіївської селищної ради, Василенко Н.С. – фахівець з соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг».  

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про необхідність впровадження у Парафіївській селищній територіальній громаді чіткого алгоритму дій між усіма суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та дотримання термінів інформування про виявлені факти вчинення насильства.

Доповідає: Наталія ФЕДОРЕНКО – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Парафіївської селищної ради.

 

2. Про організацію надання соціальних послуг фахівцями з соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Парафіївської селищної ради особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Доповідає: Світлана ОВЕЧКО – директор КЗ «Центр надання соціальних послуг» Парафіївської селищної ради.

  1. СЛУХАЛИ:

Федоренко Н.В., яка повідомила що за 5 місяців 2023 року до селищної ради від органів Національної поліції надійшло 6 повідомлень про вчинення домашнього насильства, 3 з яких відносно однієї сім’ї. Всі зазначені повідомлення були відпрацьовані відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі».

Наголосила, що зміцнення системи координації, профілактики та протидії домашньому насильству є першочерговою задачею і спонукає до спільної продуктивної інформаційно-просвітницької роботи та чіткого алгоритму дій суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері попередження насильства та насильства за ознакою статі.

ВИРІШИЛИ:

  1. Членам Міжвідомчої ради – розробити чіткий алгоритм дій щодо реагування на повідомлення про випадки домашнього насильства та покращити рівень взаємодії та інформування.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - одноголосно.    

 

2.СЛУХАЛИ:

Овечко С.М., директора КЗ «Центр надання соціальних послуг», яка повідомила членів ради про організацію надання соціальних послуг по зареєстрованим фактам домашнього насильства відповідно до наданих повноважень, наголосила на проблемних питаннях.  

 

ВИРІШИЛИ:

Інформацію Овечко С.М. взяти до уваги. Усім суб’єктам, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі покращувати рівень взаємодії та інформування.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - одноголосно.    

 

 

Голова Міжвідомчої ради                                                             Наталія ФЕДОРЕНКО   

Секретар                                                                Вікторія АНДРУСЕНКО                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь