Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Співробітники СБУ викрили корупційну схему ухилення від призову за участі членів медико-соціальної експертної комісії

Дата: 07.07.2023 12:31
Кількість переглядів: 86

Фото без опису 

На Чернігівщині співробітники СБУ викрили корупційні дії членів однієї з міжрайонних МСЕК. Ділки за грошову винагороду сприяли в оформленні  групи інвалідності чоловікам призовного віку в умовах воєнного стану.

Встановлено, що двоє членів спеціалізованої міжрайонної медико-соціальної експертної комісії КНП «Обласний центр медико-соціальної експертизи» за гроші пропонували потенційним призовникам оформити офіційні документи про присвоєння групи інвалідності без належних на те правових підстав для уникнення мобілізації. 

За свої «послуги» ділки просили від 5 тисяч доларів США. 

У ході проведення оперативних заходів правоохоронці задокументували факт передачі зловмисникам 2700 доларів США в якості «авансу» за підготовку відповідних медичних документів, їх направлення на комісію та позитивний розгляд. 

Оперативники Служби безпеки затримали одного з організаторів злочинної оборудки після отримання другої частини коштів у розмірі 2300 доларів США та видачі документів про присвоєння інвалідності.

Під час обшуків у робочих кабінетах та помешканнях фігурантів вилучено грошові кошти, медичні документи, журнали реєстрації, бланки направлень та інші докази протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження одному з фігурантів наразі оголошено про підозру за ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для повідомлення підозри іншим учасникам оборудки.

Викриття злочинної схеми здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії зі слідчим обласного управління ГУНП за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.


Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь