Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Запрошення до участі в семінарі «Основні законодавчі зміни щодо спрощення управління багатоквартирними будинками: практичний аналіз»

Дата: 04.09.2023 16:20
Кількість переглядів: 118

Асоціація управителів житла регулярно проводить навчальні та інформаційні заходи для фахівців сфери управління багатоквартирними будинками, залучаючи до висвітлення тематики вказаних заходів кращих практиків, юристів та експертів сфери житлово-комунального господарства.

Слід зазначити, що в період дії правового режиму воєнного стану Асоціація управителів житла спільно з Інститутом муніципального менеджменту постійно працюють над формуванням навчальних програм та проводять нові тренінги на актуальну тематику для фахівців сфери управління багатоквартирними будинками.

Запрошуємо фахівців сфери управління багатоквартирними будинками до участі в черговому семінарі-практикумі на тему: «Основні законодавчі зміни щодо спрощення управління багатоквартирними будинками: практичний аналіз», який ми проводитимемо 20.09.2023 року в онлайн форматі.

14 липня Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками», який набирає чинності з 10 листопада 2023 року.

Даним законом передбачено зміни до законів України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», які спрямовані на вдосконалення правового регулювання питань при створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, прийняття рішень щодо утримання багатоквартирного будинку та управління ним, а також розв'язання питань реконструкції та ремонту багатоквартирних будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії.

Законом вдосконалюється:

 способи повідомлення співвласників про проведення установчих та загальних зборів, зборів співвласників;

процедури проведення зборів, зокрема із залученням до участі в них співвласників з використанням технічних засобів електронних комунікацій (віддалена участь співвласників в зборах);

механізми голосування для прийняття відповідних рішень із питань управління багатоквартирного будинку, зокрема, створення листків опитування у формі електронних документів та їх підписання шляхом накладення електронного підпису;

способи повідомлення співвласників про прийняті на зборах рішення.

Крім цього визначаються вимоги до протоколу зборів, листків опитування співвласників та їх зберігання, а також про розширення повноважень правління ОСББ та управителів, що стосуються  вирішення питань, пов’язаних з реконструкцією та ремонтом багатоквартирного будинку, у разі його пошкодження внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Росії.

В ході проведення семінару-практикуму ми детально розберемо всі зміни, які вносить даний закон та вкажемо до чого варто готуватися фахівцям сфери управління багатоквартирими будинками з 10 листопада 2023 року.

Отримана на семінарі інформація дасть змогу фахівцям розібратися в тонкощах законодавства та отримати практичні поради врегулювання проблемних питань, що виникають у їх професійній діяльності.

Запрошуємо до участі в зазначеному заході представників обласної військової адміністрації, а також просимо сприяти участі в даному заході фахівців сфери управління багатоквартирними будинками вашого регіону.

Програма заходу, умови участі та інші деталі зазначені в додатку до даного листа.

Зареєструватися для участі в семінарі можна, заповнивши Аплікаційну формуhttps://docs.google.com/forms/d/1-TMbtNCeKcPZG9vree9sGIczvzYvC7qYiSiyRrpIoLs/viewform?edit_requested=true

або за телефоном (093) 392-16-22

Додаток: Програма семінару - завантажити

Президент Громадської спілки «Асоціація управителів житла»             В. Ліман


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь