Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Запрошення до участі в семінарі «Основні законодавчі зміни щодо спрощення управління багатоквартирними будинками: практичний аналіз»

Дата: 04.09.2023 16:20
Кількість переглядів: 106

Асоціація управителів житла регулярно проводить навчальні та інформаційні заходи для фахівців сфери управління багатоквартирними будинками, залучаючи до висвітлення тематики вказаних заходів кращих практиків, юристів та експертів сфери житлово-комунального господарства.

Слід зазначити, що в період дії правового режиму воєнного стану Асоціація управителів житла спільно з Інститутом муніципального менеджменту постійно працюють над формуванням навчальних програм та проводять нові тренінги на актуальну тематику для фахівців сфери управління багатоквартирними будинками.

Запрошуємо фахівців сфери управління багатоквартирними будинками до участі в черговому семінарі-практикумі на тему: «Основні законодавчі зміни щодо спрощення управління багатоквартирними будинками: практичний аналіз», який ми проводитимемо 20.09.2023 року в онлайн форматі.

14 липня Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками», який набирає чинності з 10 листопада 2023 року.

Даним законом передбачено зміни до законів України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», які спрямовані на вдосконалення правового регулювання питань при створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, прийняття рішень щодо утримання багатоквартирного будинку та управління ним, а також розв'язання питань реконструкції та ремонту багатоквартирних будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії.

Законом вдосконалюється:

 способи повідомлення співвласників про проведення установчих та загальних зборів, зборів співвласників;

процедури проведення зборів, зокрема із залученням до участі в них співвласників з використанням технічних засобів електронних комунікацій (віддалена участь співвласників в зборах);

механізми голосування для прийняття відповідних рішень із питань управління багатоквартирного будинку, зокрема, створення листків опитування у формі електронних документів та їх підписання шляхом накладення електронного підпису;

способи повідомлення співвласників про прийняті на зборах рішення.

Крім цього визначаються вимоги до протоколу зборів, листків опитування співвласників та їх зберігання, а також про розширення повноважень правління ОСББ та управителів, що стосуються  вирішення питань, пов’язаних з реконструкцією та ремонтом багатоквартирного будинку, у разі його пошкодження внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Росії.

В ході проведення семінару-практикуму ми детально розберемо всі зміни, які вносить даний закон та вкажемо до чого варто готуватися фахівцям сфери управління багатоквартирими будинками з 10 листопада 2023 року.

Отримана на семінарі інформація дасть змогу фахівцям розібратися в тонкощах законодавства та отримати практичні поради врегулювання проблемних питань, що виникають у їх професійній діяльності.

Запрошуємо до участі в зазначеному заході представників обласної військової адміністрації, а також просимо сприяти участі в даному заході фахівців сфери управління багатоквартирними будинками вашого регіону.

Програма заходу, умови участі та інші деталі зазначені в додатку до даного листа.

Зареєструватися для участі в семінарі можна, заповнивши Аплікаційну формуhttps://docs.google.com/forms/d/1-TMbtNCeKcPZG9vree9sGIczvzYvC7qYiSiyRrpIoLs/viewform?edit_requested=true

або за телефоном (093) 392-16-22

Додаток: Програма семінару - завантажити

Президент Громадської спілки «Асоціація управителів житла»             В. Ліман


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь