A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Завдяки службі зайнятості у переселенки з Донеччини нова професія і робота

Дата: 18.10.2023 12:53
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Завдяки службі зайнятості у переселенки з Донеччини нова професія і робота

На Чернігівщині цього року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано близько 170 переселенців. Серед них Надія Зелена.

До початку повномасштабного вторгнення вона працювала машиністом розфасувально-пакувальних машин на державному підприємстві "Артемсіль". Через війну переїхала на Чернігівщину в село Гнідинці Варвинської ОТГ. На новому місці жінка звернулася до служби зайнятості по допомогу в пошуку роботи. Оскільки з останнього місця праці Надія звільнена не була, фахівці служби запропонували їй припинити трудовий договір в односторонньому порядку. Це наразі передбачено чинним законодавством.

Активно й наполегливо шукаючи постійну роботу, безробітна не сиділа склавши руки. Ціле літо за направленням служби зайнятості вона працювала на суспільно корисних роботах. А коли в селі, де живе Надія, з’явилася вакансія продавця продовольчих товарів, відразу погодилася. Та оскільки не мала ані відповідної освіти, ані досвіду роботи в торгівлі, фахівці служби зайнятості запропонували їй отримати сертифікат на навчання і здобути потрібні навики. Після стажування безпосередньо на робочому місці безробітна була працевлаштована.

Не прогадав і роботодавець, працевлаштувавши переселенку. Згідно із законодавством він може розраховувати на фінансову підтримку від служби зайнятості. Планує отримати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованої безробітної з числа внутрішньо переміщених осіб. Детально про цю компенсацію читайте тут https://is.gd/jHzNwo

Пропозиції роботи дивіться на сервісі "Єдиний портал вакансій" https://jobportal.dcz.gov.ua/ , телеграм каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz , нашому сайті https://is.gd/ODoqsz

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь