A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Перейшла за посиланням нібито для оформлення доставки та втратила більше 14 тисяч гривень: поліція застерігає громадян від шахраїв

Дата: 25.10.2023 09:16
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Перейшла за посиланням нібито для оформлення доставки та втратила більше 14 тисяч гривень: поліція застерігає громадян від шахраїв

Поліцейські закликають громадян під час купівлі-продажу товарів не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

23 жовтня до поліції звернулася 22-річна мешканка Талалаївської громади із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло 14 500 гривень. Жінка розповіла поліцейським, що на одній із популярних інтернет - платформ вона знайшла оголошення про продаж ноутбуку. Пізніше вона зв’язалася із продавцем. Обговоривши умови здійснення купівлі-продажу, псевдопокупець надіслала на номер заявниці посилання нібито про оформлення доставки. Перейшовши за посиланням, жінці запропонували ввести секретні дані її картки. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її картки зникли кошти.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. У результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь