A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Оформлення «грошової допомоги в соцмережах» : поліцейські закликають громадян не вірити фейковим оголошенням про допомогу в Інтернеті

Дата: 03.11.2023 10:46
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Оформлення «грошової допомоги в соцмережах» : поліцейські закликають громадян не вірити фейковим оголошенням про допомогу в Інтернеті

 

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «Грошової допомоги». Поліцейські радять громадянам не переходити за такими посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Вчора до поліції звернувся 66-річний мешканець Срібнянської громади із повідомленням, про те, що з його банківського рахунку зникло більше 7 тисяч гривень. Чоловік розповів поліцейським, що напередодні він побачив в соціальній мережі «Фейсбук» оголошення про оформлення «єДопомоги» та зацікавився ним.

Для отримання коштів потерпілий перейшов за посиланням з логотипом відомого банку і ввів реквізити своїх банківських карток та пін-код. Після виконання цих умов з його рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» - ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи..

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь