A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

Надання інформації для консультаційних пунктів з питань цивільного захисту

Дата: 19.03.2024 15:54
Кількість переглядів: 60

АНАЛІЗ

надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, що стались на території Чернігівської області у лютому 2024 року

 

Надзвичайних ситуацій

0

Загинуло осіб

7

Небезпечних подій

243

Травмовано осіб

5

Пожеж

89

Врятовано осіб

3

Виявлено та знищено вибухонебезпечних предметів

45

Пошкоджено будівель, споруд, техніки тощо

75

Події на водних об’єктах

 

0

Знищено будівель, споруд, техніки тощо

9

Надання допомоги

 

109

Екосистеми

 

4

         В с. Липів Ріг Ніжинського району (Вертіївська ТГ) по вул. Центральній, 171  о 01 год. 18 хв. 31 січня сталася пожежа житлового будинку (5х8 м, стіни деревʼяні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, стіни на площі 17 кв.м та перекриття на площі 20 кв.м, пошкоджено перекриття, стіни на площі 20 кв.м та майно. Причина та збиток встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1970 року народження.

         В м. Чернігові у квартирі дев’ятиповерхового житлового будинку по  вул. Пухова, 152 о 05 год. 59 хв. 02 лютого сталася пожежа. Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку, меблі, облицювання стін та стелі на площі 5 кв.м. Причина, збиток та сума врятованих матеріальних цінностей - встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1970 року народження.

         В смт Десна, Чернігівський район, Деснянська ТГ, вул. Ювілейна, 21 о 15 год. 14 хв. 03 лютого, сталася пожежа гаражів (10х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна), розташованого на території кооперативу «Південний». Вогнем знищено п’ять гаражів, пошкоджено автомобілі "Mersedes-Bens ML 270" та "Dacia Logan". Власники та збитки  встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло чоловіка,  1971 р.н.

         В    м. Чернігові по проспекту Левка Лукяненка, 4А/106 о 00 год. 00 хв. 06 лютого сталася пожежа в квартирі п'ятиповерхового житлового будинку. Вогнем знищено диван, пошкоджено облицювання стін на площі 20 кв.м. та майно. Причина пожежі встановлюється. На місці пожежі виявлено тіло господарки, 1957 року народження.

В с. Гута-Студенецька Корюківського району (Сновська ТГ) по вулиці Лісовій, 60 о 08 год. 35 хв. 13 лютого сталася пожежа житлового будинку (5х12 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни та перекриття на площі 30 кв.м. Причина - необережність під час куріння. На місці пожежі виявлено тіло громадянина,  1960 року народження.

В с. Березанка Ніжинського району  (Вертіївська ТГ) по вул. Садовій, 12 о 15 год. 18 хв. 21 лютого сталася пожежа житлового будинку (6х11 м, стіни дерев’яні, покрівля металева). Вогнем знищено перекриття на площі 5 кв.м. та майно, пошкоджено перекриття. Власник, причина, збитки та сума врятованих матеріальних цінностей - встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло громадянина  1961 року народження.

В с. Боршна Прилуцького району, (Сухополовʼянська ТГ) по вул. Молодіжна, 13 о 18 год. 38 хв. 25 лютого сталася пожежа житлового будинку (8х9 м), стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено майно, пошкоджено стіни та перекриття на площі 20 кв.м. Причина - коротке замикання електромережі. Власник, збитки та сума врятованих матеріальних цінностей встановлюютьсяНа місці пожежі виявлено тіло гр. 1954 р.н.

 

Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області

Запобігти! Врятувати! Допомогти!

 

Фото без опису

Інформація,

яку  необхідно  знати  кожній  людині,

що  може  опинитись у зоні  можливого  затоплення:

Дії  у  випадку  загрози  виникнення  повені,   паводка:

 

  • ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ! Гудки сирен та транспортних засобів – це сигнал «УВАГА ВСІМ!». Негайно ввімкніть радіоприймач, радіоточку або телевізор. Уважно слухайте інформацію про надзвичайну ситуацію та інструкцію про порядок дій. Не користуйтесь без потреби телефоном, щоб він був вільний для зв'язку з вами.
  • Зберігайте спокій, попередьте сусідів, надайте допомогу людям інвалідеістю, дітям та людям похилого віку.
  • Дізнайтесь у місцевих органах державної влади та місцевого самоврядування про місце збору мешканців для евакуації, та готуйтесь до неї.
  • Підготуйте документи, одяг, найбільш необхідні речі, запас продуктів харчування на декілька днів, медикаменти. Складіть усе в валізу. Документи зберігайте у водо-непроникному пакеті.
  • Вимкніть газ, від'єднайте всі споживачі електричного струму від електромережі.
  • Перенесіть найбільш необхідні речі та продукти харчування на верхні поверхи, або підніміть на верхні полиці.
  • Переженіть худобу, яка є у вашому господарстві, на підвищену місцевість.

 

Фото без опису

   Уважно та постійно слухайте інформацію про обстановку під час надзвичайної ситуації та інструкції про порядок дій.

Фото без опису

    Зберіть необхідні документи, коштовності, ліки, продукти та інші необхідні речі, які ви заберете з собою, перекладіть більш цінні речі на верхні поверхи або поставте на верхні полиці.

Фото без опису

    Зберігайте спокій. Уникайте паніки. Надайте допомогу дітям, інвалідам та людям похилого віку. Вони підлягають евакуації в першу чергу.

Дії в зоні раптового затоплення під час повені, паводка:

 

  • Зберігайте спокій, уникайте паніки.
  • Швидко зберіть необхідні документи, коштовності, ліки, продукти та інші необхідні речі.
  • Надайте допомогу дітям, інвалідам та людям похилого віку, вони підлягають евакуації в першу чергу.
  • По можливості негайно залиште зону затоплення.
  • Перед виходом з будинку вимкніть електрику та газ, загасіть вогонь у трубах, систему опалення. Зачиніть щільно всі вікна та двері, на першому поверсі, при наявності часу, закрийте віконницями та дошками.
  • Відчиніть хлів – дайте можли-вість худобі рятуватися, виженіть її, при наявності часу, на безпечну, підвищену місцевість.
  • Підніміться на верхні поверхи. Якщо будинок одноповерховий – займіть горищні приміщення.
  • До прибуття допомоги зали-шайтесь на верхніх поверхах, дахах, деревах чи інших підвищеннях, сигналізуйте рятівникам, щоб вони мали змогу швидко вас знайти.
  • Перевірте, чи немає поблизу постраждалих, надайте їм, по можливості, допомогу.
  • Потрапивши у воду, зніміть з себе важкий одяг і взуття, відшукайте поблизу предмети, якими можна скористатися до одержання допомоги.
  • Не переповнюйте рятувальні засоби (катери, човни, плоти  та інше).

Фото без опису

     Перед виходом з будинку вимкніть електрику, газ, систему опалення, загасіть труби. Зачиніть щільно всі вікна та двері, на першому поверсі при наявності часу закрийте віконницями та дошками.

Фото без опису

    Відчиніть хлів – дайте можливість худобі рятуватися, виженіть її, при наявності часу, на безпечну, підвищену місцевість.

Фото без опису

    Підніміться на верхні поверхи. Якщо будинок одноповерховий – займіть горищні приміщення. При наявності часу перейдіть на безпечну, підвищену місцевість.

Дії  після  повені,  паводка:

 

  • Переконайтесь, що ваше житло не отримало внаслідок повені ніяких ушкоджень та не загрожує заваленням, відсутні провалини в будинку і навколо нього, не розбите скло і немає небезпечних уламків та сміття.
  • Не користуйтесь електромере-жею до повного осушення будинку.
  • Обов'язково кип'ятіть питну воду, особливо з джерел водопостачання, які були підтоплені.
  • Просушіть будинок, проведіть ретельне очищення та дезінфекцію забрудненого посуду і домашніх речей та прилеглої до будинку території.
  • Здійснюйте осушення затопле-них підвальних приміщень поетапно, з розрахунку 1/3 об'єму води на добу.
  • Електроприладами можна користуватись тільки після їх ретель-ного просушування.
  • Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою, під час повені. Позбудьтеся їх та консервації, що була затоплена водою і отримала ушкодження.
  • Все майно, що було затопленим, підлягає дезінфекції.
  • Дізнайтеся у місцевих органах влади та місцевого самоврядування адресу організацій, що відповідають за надання допомоги потерпілому населенню.

Фото без опису

   До прибуття допомоги залишайтесь на підвищеннях. Подавайте сигнали рятувальникам. При можливості надайте допомогу постраждалим, особливо тим, хто потрапив у воду.

Фото без опису   

       Потрапивши у воду, зніміть з себе важкий одяг і взуття, щоб не потонути. Відшукайте поблизу підвищення або предмети, якими можна скористатися до одержання допомоги. Уникайте переохолодження.

     

 

 

 Сподіваємося, що дані рекомендації вам не знадобляться, але у разі необхідності – використовуйте їх, і це, можливо, суттєво зменшить для вас небезпеку паводка, повені та їх наслідків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь