A A A K K K
для людей із порушенням зору
Парафіївська селищна рада
16730, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с-ще Парафіївка, вул. Тараса Шевченка, буд. 62 (ЄДРПОУ-04412521)

На Прилуччині поліцейські виявили та припинили діяльність озброєного злочинного угруповання

Дата: 09.04.2024 11:36
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

На Прилуччині поліцейські виявили та припинили діяльність озброєного злочинного угруповання

 

Оперативники карного розшуку ГУНП в Чернігівській області спільно зі співробітниками кримінальної поліції Прилуччини та слідчими слідчого управління обласної поліції задокументували злочинну діяльність шістьох осіб, які незаконно зберігали сотні набоїв, десятки гранат, 4 кілограми вибухівки, міни, тротилові шашки та наркотичні речовини. Зловмисникам загрожує до 7 років ув’язнення. 

Оперативники поліції спільно з співробітниками відділу кримінального аналізу обласної поліції відпрацювали отриману оперативну інформація про те, що група мешканців з міста Прилуки та населених пунктів району віком від 27 до 49 років незаконно зберігає вдома вогнепальну зброю та боєприпаси, а також вибухонебезпечні предмети.

Поліцейські за силової підтримки поліцейських спецпідрозділів поліції КОРД, батальйону поліції особливого призначення та ТОР із залученням кінологів зі службовими собаками та вибухотехніків поліції провели 14 одночасних санкціонованих обшуків за місцем проживання, транспортних засобах та в гаражних приміщеннях фігурантів.

Загалом в ході проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили майже 500 набоїв різного калібру до нарізної зброї, 11 ручних гранат із запалами, 4 кг вибухової речовини, протипіхотні та протитанкові міни, тротилові шашки, дистанційні пульти для підривання.

Також в ході обшуків у будинках двох зловмисників поліцейські виявили згортки з подрібненою рослинною речовиною, зіп-пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору та трубки для куріння наркотичних речовин.

Все вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

За цими фактами слідчі поліції розслідують кримінальні провадження за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України) та незаконного зберігання наркотичних засобів (частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування триває.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь